Через те, що Росія намагається знищити критичну інфраструктуру України, виникли серйозні проблеми з електропостачанням. Коли відключається світло, пропадає і зв'язок і інтернет. Через це фахівці дали цінні поради щодо того, як підключити свій телефон до інтернету під час блекауту.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «today»

Повідомляється, що є кілька способів, які допоможуть підключитись до мобільного інтернету під час відключень від електропостачання. Інтернет буде, але дуже короткий час.

Перше, що можна зробити, це відключити Wi-Fi і включити режим польоту на кілька секунд. Після виконаної хитрості інтернет може повернутися приблизно на 15 секунд, цього може вистачити, щоб відправити повідомлення своїй близькій людині.

Також існує і примусове використання 4G. Як відомо, на всіх стандартних телефонах стоїть автоматичний вибір мережі. Це говорить про те, що мережа може автоматично перемикатися з 4G на 3G. Це відбувається тоді, коли є перетини. У цьому випадку потрібно відкрити налаштування мобільних мереж, вибрати потрібну SIM-карту, відкрити меню "Вподобані мережі" та вибрати "4G".

Android також можна перекласти на LTE. Щоб це зробити, потрібно набрати *#*#4636#*#, вибрати "Параметри телефону", а потім натиснути "Встановити потрібний тип мережі", де і необхідно вибрати мережу "LTE only".

Читайте також:

Без світла, але з інтернетом: українські провайдери вигадали, як зробити «вічний інтернет»

Якщо раптово пропало світло: ТОП-10 занять для всієї родини, які допоможуть весело пережити блекаут

"Святкова" ракетна атака: жителі яких регіонів можуть залишитися без світла та води у новорічну ніч