Останнім часом на території Росії все частіше трапляється українська "бавовна", який руйнує російські військові об'єкти та склади, не даючи їм шансу знищити українців та український дух.

І тепер через 10 місяців війни Росія злякалася. Британська розвідка підтверджує переміщення важких російських бомбардувальників на Далекий Схід. Про це інформує ТСН, посилаючись на публікацію Міноборони Великобританії у мережі Twitter.

Развезда зазначає, що Росія перемістила важкі бомбардувальники Ту-95МС та середні бомбардувальники Ту-22М3 на Далекий Схід.

Всьому виною події 5 і 26 грудня 2022 року, коли аеродром Енгельс зазнав обстрілу, а певну кількість літаків було пошкоджено, і невелика кількість була повністю знищена.

"Росія все ще зможе обстрілювати Україну крилатими ракетами повітряного запуску, оскільки ця зброя має радіус дії 5 тисяч км на додаток до дальності польоту бомбардувальників. Однак польоти з розсіяних місць додадуть додаткового навантаження на технічне обслуговування і ще більше скоротять обмежений літний годинник, доступний на цих застарілих літаків" , – йдеться у публікації.

Читайте також: