Частина українців відзначили Різдво згідно з григоріанським календарем 25 грудня 2022 року. Ще частина українців відзначатиме, як зазначали ще їхні діди та прадіди, за юліанським календарем, - 7 січня. Але більшість населення України вирішили двічі відзначати Різдво Христове.

Оскільки цей день завжди вважався вихідним, українці запитали, чи працюватимуть банки цього світлого суботнього дня. Докладніше про це поінформував сайт РБК-Україна, посилаючись на прес-службу НБУ.

Видання повідомляє, що банки цього дня не працюватимуть, але вони мають подбати про безперебійну роботу банкоматів. Загалом Національний банк України визначив порядок роботи банківської системи України та регламент роботи системи електронних платежів (СЕП) у період завершення 2022 та на початку 2023 року.

Скріншот із сайту РБК-Україна

Що ж до різдвяних вихідних 2023 року, то 7 та 8 січня міжбанківські платіжні операції через СЕП проводяться датою банківського дня 9 січня 2023 року.

"Крім того, в цей період банки повинні заздалегідь подбати про безперебійну роботу банкоматів та підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів" , - йдеться у повідомленні.

Читайте також: