З 10 жовтня, коли росіяни почали завдавати удари по енергетичній інфраструктурі, українці зіткнулися з новою проблемою: як залишатися на зв'язку та мати доступ до інтернет-мережі. Але і тут було знайдено вихід на рівні держави.

Так, уже всі знають, що для безперебійної роботи у випадку блекауту або відключення електроенергії треба мати генератор, який автоматично буде вмикатись у разі втрати електроживлення. Це допоможе стабільно надавати Інтернет як юридичним, так і фізичним особам.

Українські інтернет-провайдери отримали 172 батареї SBL, за допомогою яких зможуть підтримувати мережі протягом тривалого часу без електрики. За даними Мінцифри, йдеться про 10-12 годин роботи в такому режимі.

Там зазначили: батареї отримали 29 провайдерів із усіх областей України – проте переважно тих, де найбільші труднощі з інтернетом через знеструмлення. Це, зокрема:

  • Харківська;
  • Донецька;
  • Київська;
  • Житомирська;
  • Чернігівська;
  • Сумська область.

"Це допоможе [провайдерам] живити інтернет-мережі, поки немає електрики. А людям бути на зв'язку з рідними та знати останні новини", – розповіли у міністерстві.

У свою чергу глава міністерства Михайло Федоров зазначив : наразі тривають переговори з міжнародними організаціями, "щоб Україна отримала більше обладнання, яке дозволить громадянам залишатися на зв'язку, коли зникає електроенергія".

Читайте також:

Макіївський феномен: як ЗСУ одним ударом ліквідували тисячне угруповання окупантів

І як їх після цього назвати? російські окупанти за наказом путіна почали атакувати українські церкви