Жителям України повідомили, що 4 січня – церковне свято. Так, на початку 2023 року буде День святої Анастасії, а це натякає на те, що є речі, які робити заборонено.

Цю інформацію розмістили на популярному порталі новин «1+1»

Є відомості про те, що 4 січня відзначатимуться: Всесвітній день абетки Брайля, День хіт-параду, День поп-музики, День фундука. Однак не треба забувати і про церковне свято – День святої Анастасії.

Як повідомляється, 4 січня Православна церква вшановує пам'ять Анастасії Узорішительниці. Вона є християнкою мучениці, яка загинула страшною смертю у 304 році за імператора Діоклетіана.

Свята Анастасія відома як помічниця вагітним, ще вона вважається цілителькою. Важливо підкреслити, що вона посідає друге місце після Параскеви за ступенем шанування.

У зв'язку з тим, що 4 січня – це церковне свято, це говорить про те, що не можна робити деякі речі. У цей день категорично забороняється бити тварин, оскільки це спричинить проблеми зі здоров'ям. Також на День Анастасії не слід проколювати вуха. Ще заборонено ходити босоніж по хаті та в'язати. Наполегливо рекомендується не в'язати вагітним жінкам.

Читайте також:

Для міцного здоров'я та гарного настрою: як правильно приготувати узвар

Як злізти з цукрової голки? Експерти розповіли, чим можна замінити цукор без наслідків для здоров'я

Старий Новий рік 2023: дата та як в Україні прийнято відзначати це свято

Страх кремля наздогнав фронт: у мережі показали унікальне озброєння ЗСУ, яким українські військові знищують ворога