Ніхто не заперечуватиме, що щодня в раковину виливається окріп від проціджування вермішелі або вареної картоплі. Ось тільки не всі водопровідні труби призначені для такої температури, а значить дорогого ремонту іноді не уникнути.

І справді, злив окропу в раковину - звичайна справа для кожної сім'ї. Адже в більшості випадків це може призвести до сумних наслідків.

Отже, якщо господар є відповідальним, то він стежить за станом водопровідних труб у квартирі, особливо на кухні. Ще б пак, там каналізація по кілька разів на день піддається впливу окропу, а також різким перепадам температур.

З чого зроблено водопровідні труби

Нижче наведено список різних матеріалів, з яких виготовлені водопровідні труби, і які температури вони можуть витримувати:

  • залізо – 1410°C
  • мідь – 1082°C
  • оцинкована сталь – 200°C
  • пекс - 93 ° C
  • HPVH – 93° пн
  • ПВХ пластик – 60°C

Враховуючи той факт, що зараз водопровідні труби зроблені з Pex, CPVC або ПВХ, стає очевидним, що вони не створені для того, щоб витримувати температуру гарячої киплячої води.

Таким чином, правильно включатиме холодну воду і вже тоді повільно зливати окріп у раковину. Так сакнтехніка точно не пошкодиться.

Ну а якщо водопровідні труби виготовлені із заліза, міді чи оцинкованої сталі, то вони здатні витримувати дуже гарячу воду. Однак варто враховувати, що крім труб є гумові чи пластикові з'єднання. Ось вони й можуть з часом пошкодитися, оскільки вони не призначені для таких високих температур.

Чи пошкодить окріп ПВХ труби?

Загальне емпіричне правило полягає в тому, що гарячий окріп може пом'якшити або трохи розплавити з'єднання ПВХ-труб, тому так. Якщо регулярно виливати у ці труби воду високої температури – вони можуть пошкодитись і, зрештою, потребують заміни.

Крім того, при зливі великої кількості окропу прокладки, які зберігають герметичність з'єднань, розширюються та перестають виконувати свою функцію. В результаті існує ризик затопити сусідів окропом, що виливається з-під раковини.

Читайте також:

Не включають світло: куди скаржитися, якщо у вашому будинку постійно відключають електрику