Через те, що росія не перестає завдавати масованих ракетних ударів по території України, проблеми з електро- та водопостачанням продовжуються. Щоб залишитися зі світлом під час відключень, українцям дали кілька цінних порад, наприклад, як зробити так, щоб звичайна свічка могла горіти понад 10 годин.

Цю інформацію надали на порталі новин «Апостроф»

Щоб знайти альтернативні способи залишатися зі світлом, українці мусять йти на нестандартні дії. Є дуже корисний лайфхак, який може зробити так, щоб звичайна свічка горіла більше 10 годин без зупинки.

Щоб це зробити, потрібно просто поставити свічку в склянку і налити олії на пару міліметрів нижче кінця свічки або рівня ґнота. Справа в тому, що зробивши цей лайфхак, навіть звичайна церковна розрізана свічка зможе горіти кілька вечорів у вашому будинку.

Перш ніж налити масло в склянку, необхідно прикріпити свічку до дна ємності за допомогою парафіну, так вона не спливе.

Щоб зробити незвичайний лайфхак, знадобиться кілька інгредієнтів: 1 шматок мила, столовий оцет, вода, товста бавовняна нитка.

Після того як ви зберете все необхідне, можна приступити до процесу. Спочатку потрібно подрібнити мило за допомогою терки або ножа, помістити масу в каструлю, налити воду, щоб вона покрила мильну стружку, нагріти і перешкодити масу до повного розчинення мила, зняти каструлю з вогню і влити оцет, дати охолонути і поламати на маленькі куски і знову розтопити. Після цього потрібно підготувати гніт, прив'язавши на нього гудзик або цвях, щоб гніт не стікав. Потім вилити розплавлений стеарин в ємність, яка буде свічником, вставити всередину гніт, закріпивши його над посудиною і залишити свічку до охолодження.

Читайте також:

Якщо нема на чому готувати під час відключення світла: які продукти викликають ботулізм

Ракетний обстріл України: у яких регіонах пропало світло та вода, де дізнатися адресу найближчого "Пункту незламності"