У росавіації неодноразово говорили, що Мі-8 це найнадійніший гелікоптер. Щоправда, при цьому всі знають, що надто почастішали випадки його краху. Однак росіяни стверджують, що збільшення кількості катастроф може бути пов'язане зі збільшенням кількості польотів. "Тобто звинувачувати, що винна машина, не можна", - кажуть чиновники. Українцям такий розклад дуже підходить.

Так, сьогодні, 19 грудня 2022 року, стало відомо, що в Магаданській області росії черговий гелікоптер Мі-8 здійснив аварійну посадку. При цьому він перекинувся і спалахнув.

Про це йдеться в Telegram-каналі Східного міжрегіонального слідчого управління на транспорті СК Росії.

За попередніми даними, НП сталася в понеділок об 11:30 за місцевим часом (03:30 мск).

"Мі-8 з трьома членами екіпажу на борту, що прямував маршрутом "Магадан-13 – селище Тахтоямськ", здійснив аварійну посадку в районі селища Тахтоямськ Магаданської області... Вертоліт зіткнувся з наземним об'єктом, перекинувся і загорівся... Постраждав один членів екіпажу, повітряне судно зазнало пошкоджень", - сказано в релізі.

Порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що спричинило заподіяння великої шкоди).

Нагадаємо, що попередня аварія з вертольотом Мі-8 сталася 16 грудня в Улан-Уде. Ось тільки в тій трагедії всі троє людей екіпажу загинули. Пожежа сталася на руліжній доріжці, сама злітно-посадкова смуга не була зачеплена. При цьому глава Бурятії зазначив, що вертоліт тільки надійшов з авіазаводу і ще не був переданий замовнику, члени екіпажу його переганяли покупцю. Як розповіли співробітники екстрених служб, причиною аварії судна могла стати пожежа в двигуні.

Читайте також:

Легендарний "Людина-павук" показав, як виглядає його 16-річна дочка

Аж дух захоплює: українські десантники показали, як громять російських окупантів. Відео

День Святого Миколая: найсильніші молитви, які потрібно прочитати