Всім українцям треба звикнути, що з 1 грудня 2022 р. Управління соціального захисту більше не займається субсидіями. Тепер цю функцію виконує Пенсійний фонд України. Зважаючи на нововведення, багатьох субсидіантів цікавить питання, чи потрібно подавати документи на переоформлення пільги.

Так, у зв’язку з нововведенням у процесі оформлення субсидій деякі одержувачі допомоги замислилися над тим, що можуть втратити виплати на оплату комуналки, якщо не переоформляться у Пенсійному фонді.

Втім, це не так, насправді тим, хто раніше отримував субсидії, жодних документів повторно подавати не потрібно.

Водночас до ПФУ дійсно потрібно звернутися, якщо відбулися зміни, що впливають на отримання допомоги, наприклад, змінився розмір доходу сім’ї чи її склад.

Українці, які тільки планують оформити субсидії, потрібно звернутися до органів ПФУ або подати заявку онлайн через веб-портал ПФУ, мобільний додаток Пенсійного фонду або веб-портал “Дія”.

Водночас субсидію можна, як і раніше, оформити через ЦНАП чи уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад.

Нагадаємо, що житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується:

  • на опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня;
  • на неопалювальний сезон - з 1 травня по 30 вересня;

Якщо до складу домогосподарства входить особа, яка має право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг, субсидія призначається з місяця, що настає за місяцем, в якому нараховано пільги, але не раніше місяця подання заяви.

Читайте також:

Зніматимуть фільми заради вибачення: експерт розповів, як росіяни після перемоги України приповзуть на колінах миритися

«У Хабаровську тільки на танку»: Данилко відповів на «запрошення» виступити на Новий рік у Росії

Вийшов на ракету практично з голими руками: під Києвом боєць тероборони збив крилату ракету за допомогою кулемета