Ще у вівторок, 22 листопада, стало відомо, що армія Лукашенко займається "зміцненням позицій" біля кордону з Україною. Як заявив міністр внутрішніх справ Білорусі Іван Кубраков, вони вирішили "зміцнити" позиції на кордоні для "нейтралізації терористів, які намагатимуться вторгнутися до країни з-за кордону". Ось тільки всі розуміють, що Путін притискає Лукашенко відкрити другий фронт.

На волинському напрямку перевірили готовність українських військ до можливого нападу повітряного десанту та диверсійно-розвідувальних груп з боку Білорусі – ситуація у Північній операційній зоні стабільна та контрольована.

Про це повідомили у Командуванні Об'єднаних Сил ЗС України.

Наголошується, що готовність підрозділів перевіряв командувач Об'єднаних Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв. Під час заходу військовослужбовці відпрацювали елементи протидії висадці повітряного десанту в районах критичної інфраструктури, заподіяння вогневої поразки силами мінометної батареї, взяття супротивника в кільце та повне його знищення всіма засобами.

"Протягом певного періоду посилено бойову службу, ведення розвідки, зокрема здійснено її націлення на отримання критичної важливої ​​інформації, яка необхідна для ухвалення відповідних рішень у разі збільшення військової загрози з боку республіки Білорусь" , - наголосив генерал-лейтенант.

Він також зазначив, що на сьогоднішній день підрозділи, які виконують завдання у Північній операційній зоні на державному кордоні, готові до протидії противнику.

У командуванні ЗСУ також зазначили, що відповідні заходи проводяться на тлі несподіваної перевірки збройних сил противника на території Білорусі, які в рамках навчання відпрацьовують навчальний характер. Зокрема, підняття тривоги, швидке переміщення у певні райони, а також форсування водних перешкод.

Читайте також:

Приїхав по санкційні товари: у Києві помітили Олександра Лукашенка. Фото

Лукашенко зрадив Путіна та пішов на договір з Україною. У Кремлі потрапляли щелепи чиновників

Ситуація серйозніша, ніж передбачалося: у Генштабі зробили оголошення про вторгнення Білорусі до України