У мережі з'явилися несподівані відомості про те, що влада Угорщини, яка підтримує Росію, раптово заморозила 870 мільйонів євро російських активів. Так, угорський державний та політичний діяч Віктор Орбан несподівано ухвалив неприємне для РФ рішення.

Цю інформацію оприлюднили на порталі Finance

Потрібно повідомити, що ще наприкінці листопада Угорщина заморозила російські активи на суму близько 350 мільярдів форинтів, що дорівнює 870 мільйонам євро. Про таку подію повідомило угорське видання Nepszava.

Варто визнати, що це досить несподівано, оскільки Орбан вважається справжнісіньким путіністом. Угорщина на постійній основі заважає Європейському Союзу надавати Україні допомогу, проте це не змінює процесу в цілому.

Щодо заморожених російських активів, то сума виявилася досить немаленькою, навіть у порівнянні із заморозкою коштів РФ в інших європейських країнах.

Також варто зазначити, що активи, на які було накладено санкції, було виявлено в Угорщині у листопаді. Це той час, коли виник серйозний конфлікт між Європейським Союзом та Орбаном.

Крім цього, повідомляється, що в Італії було заморожено 2.3 млрд євро, у Німеччині - 2,2 млрд євро, в Австрії - майже 1,8 млрд євро, у Болгарії це 11,3 млн євро, у Чехії - 10,8 млн євро , а у Словаччині - 4,9 млн євро російських активів.

Читайте також:

Окупанти змінюють промоклі штани: ЗСУ потужно розносить рашистів під Мелітополем. Розбігаються в різні боки

Буде сильний удар по окупантах: Німеччина відправить в Україну грізну техніку. Про що домовились