Холодний сезон помножений на прохолоду у житлових приміщеннях породжує проблему вогкості. І справді, ніхто не заперечуватиме, що практично у всіх з'явився конденсат на вікнах і почався розвиток цвілі. Виявляється, мінімізувати ці явища в оселі допоможуть кімнатні рослини.

Біологи кажуть, що використання рослин для боротьби з пліснявою – це практичний та природний спосіб контролювати вологість у будинку. Принадність цього природного рішення ще й у тому, що одночасно зникає вологість і будинок стає гарним та затишним.

Англійський плющ

Ця рослина чудово підходить для крихітних приміщень та тісних ванних кімнат. Експерти кажуть, що англійський плющ найкраще росте при яскравому непрямому світлі і потребує регулярного поливу. Ось тільки його листя токсичне для свійських тварин, тому рослину краще тримати в підвісному горщику або ставити високо на шафу.

Плющ англійський

Спатифіллум

Рослина поглинає вологу з повітря через своє листя і не потребує прямого сонячного світла для зростання - воно може рости при флуоресцентному освітленні. Ці рослини також відмінно підходять для тих, хто страждає на алергію або астму, рослина дає красиві квіти, але також токсична для домашніх тварин, тому його потрібно тримати в недоступному місці.

Хлорофітум

Крім того, що ця рослина живиться вологою з повітря, вона також здатна очищати атмосферу вашого приміщення від формальдегіду. Це дуже невибагливий у догляді вигляд, який краще висаджувати у підвісні кашпо. У такому разі, коли він випустить "вуса" з новими пагонами, вазон буде виглядати найбільш ефектно.

Тілландія

Оскільки цей тропічний вид із сім'ї бромелієвих не має звичних нам коренів, через які отримував би харчування із субстрату, він покладається на свою здатність вбирати поживні речовини та воду з повітря. Отже, його здатність, що вбирає, може вас навіть здивувати.

Найолі

Батьківщиною цього дерева є тепла та волога Австралія. Його дуже цінують за здатність осушувати вологі ґрунти. Але разом з тим воно витягає зайву воду також із повітря. У природі найолі виростає до 20-25 метрів заввишки, але його зростання можна контролювати таким чином, щоб воно добре почувалося в домашніх умовах.

Калатея

Ця рослина з яскравим листям, прикрашеним барвистими прожилками, не вимагає багато сонячного світла, зате процвітає в умовах дуже високої вологості. Її вважають добрим вибором навіть для ванних кімнат.

Бамбукова пальма

Від цієї рослини користь буде подвійна - вона не тільки осушить вологе повітря, а й очистить його від шкідливих речовин. До того ж їй не потрібно багато сонця, щоб почуватися добре. Тому знайдіть для вазону зручну тінь і не забувайте іноді його рівномірно підливати.

Монетний двір

Мало хто знає, що звична ароматична рослина, яку можна використовувати в приготуванні страв і напоїв, в той же час може стати хорошим помічником у боротьбі з вогкістю. Тому цей вазон добре селити на кухні - він боротиметься з парою в повітрі і завжди буде під рукою під час приготування салату.

Читайте також:

Навчіть біду: які страви не можна готувати на новорічний стіл-2023

Багато хто робить помилку: що не можна дарувати дітям у День Святого Миколая

Не просто «сміття з хати»: чому після заходу сонця не можна виносити сміття з дому