Варто зазначити, що аварійні відключення тривають практично скрізь, адже налагодити напругу в мережі поки що не виходить.

Все частіше у мережі з'являється інформація, що ДТЕК відключає абонентів від електромережі досить нерівномірно. Виходить, у когось світло є завжди, а в когось дуже рідко. Бувають навіть окремі випадки, коли люди цілодобово сидять без електрики.

Як дізнатися про причини довготривалої відсутності електрики інформує видання ФОКУС, посилаючись на заяву Гендиректора енергокомпанії Yasno Сергія Коваленка.

За словами Коваленка, при проблемах з електрикою та її частими перебоями слід звертатися до офісу енергокомпаній, які займаються постачанням електрики побутовим споживачам.

"Колеги допоможуть вам розібратися, в чому проблема, чому на вашу адресу відсутнє світло. Відповідь можуть дати не відразу, тому що потрібен час розібратися, що сталося саме у вас", - зазначив він .

Гендиректор Yasno також пояснив, чому електрику можуть надовго відключати. Виявляється, річ зовсім не в ракетних атаках місячної чи тижневої давності.

"Зараз значна кількість будинків, де телемеханіка не спрацьовує через велику кількість відключень/включень. Аварійним бригадам колег доводиться виїжджати та підключати такі будинки вручну. А це триває багато часу", - пояснив Коваленко .

Власне тому українцям слід вимикати з мережі електроприлади, що не використовуються, і максимально обмежити їх споживання.

Читайте також: