Вже всі знають, що символом 2023 буде Чорний Водяний Кролик. Ці тварини дуже лагідні, ніжні та спокійні, тому хочеться вірити, що наступний рік буде гармонійним. Багато хто вірить, щоб 2023 рік був щасливим, дуже важливо догодити його символічній тварині, тому новорічний стіл має бути "правильним".

Отже, оскільки покровителем 2023 буде кролик, з новорічного меню слід викреслити будь-які страви із зайця або кролика. Це смачне дієтичне м'ясо краще залишити для інших свят. Замінити кролятину рекомендується нежирними видами м'яса або риби.

До курки, качки або індички можна додати цікавий гарнір, наприклад, картопляний гратен, або закуску - жульєн з куркою та грибами. Як десерт може добре себе зарекомендувати морквяний пиріг.

Однак важливо не забувати, що в жодну з цих страв не можна додавати дуже різкі за запахом і смаком спеції, а також часник і цибулю, оскільки покровитель 2023 року, кролик, цього дуже не любить.

А якщо вже дотримуватися прийме повністю, слід згадати, що кролик - вегетаріанець, тому можна скласти меню на основі свіжої зелені, злаків, фруктів і овочів.

Проте більшість українців все ж таки не готові до таких радикальних рішень. Тоді достатньо відмовитися від м'яса кролю, зайця, нутрії, яловичини та свинини. Їх можна замінити курятиною, бараниною, м'ясом качки, різноманітними морепродуктами тощо.

Також не варто пригощати гостей кров'яною ковбасою.

При цьому на новорічному столі 2023 року обов'язково мають стояти:

  • м'ясні страви з птиці - курка, качка, гусак, індичка, перепілка тощо;
  • рыба - тунец, форель, лосось, камбала, сом, скумбрия, сельдь;
  • морепродукти – кальмари, мідії, восьминоги, креветки;
  • багато зелені – салати з капусти, броколі, морква, кріп, петрушка, шпинат;
  • злаки та бобові - салати з кукурудзою та горошком, квасоля, нут тощо.

Також не забувайте про фрукти та ягоди - яблука, груші, цитрусові, банани.

До речі, оскільки святкове гуляння часто триває до раннього ранку і його учасники повинні бути відносно бадьорими, а не сонними, що не об'їлися, і розмореними, то складаючи меню, потрібно виключити з нього жирні та важкі страви, від яких хочеться спати.

Читайте також:

Починаються святкові гуляння: у Трускавці відкрився різдвяний ярмарок. Шашлик по тисячі гривень. Фото

Окупанти витимуть: США готують для України ракети та снаряди на нечувану суму

Віра Брежнєва, яка стверджувала, що вона не українська співачка, оголосила себе зі сцени українкою та заплакала