Чисте повітря, народні гуляння, ігри на свіжому повітрі, новорічні ялинки, салюти і смачні застілля... Саме так щедро, а подекуди і з розмахом, відомий не лише в Україні, а й у світі курорт Трускавець відзначає Новий Рік та Різдво. І справді, на території Трускавця працює велика кількість баз відпочинку і кожен з них пропонував завжди унікальну програму з виступом шоу-балету та інших творчих колективів. От тільки кривава війна дещо внесла свої корективи у звичне життя курорту.

Так, за словами міського голови Трускавця Андрія Кульчинського, цьогоріч на курорті вирішили не святкувати з розмахом і зекономлені кошти скерувати на підтримку ЗСУ, однак залишити бодай щось із того, що зазвичай під час святкування Різдва та Нового року традиційно відбувається у місті "Нафтусі", задля чого сюди туристи приїжджають.

Отож, виняток зробили для Різдвяної ярмарки, найбільш відвідуваної торішньої "локації". Цього року в Трускавці вона відкрилась першою в Україні.

У міськраді Трускавця зазначили, що головна мета ярмарку – привітати сиріт, дітей із малозабезпечених сімей та переселенців. Ялинку на ярмарку прикрашали учні шкіл Трускавця.

Стартував ярмарок 6 грудня, на святі Святого Миколая за католицьким календарем, яке збіглось із Днем ЗСУ, а місцем "базування" обрали Майдан Незалежності, самісінький центр курорту.

Працює ярмарок щодня — від 10-ої год до 22 -ої год.

На ярмарку можна придбати різні смаколики та наїдки. В день відкриття найбільше охочих було поїсти м'яса та зігрітися глінтвейном. І це при тому, що ціни на страви доволі "кусались".

Так, шашлик коштував в середньому 1 000 гривень за кілограм, рулька - 1 090 гривень за кілограм, форель - 1 050 гривень за кілограм, квашені овочі - 390 гривень за кілограм. Але до більшості з хатинок із наїдками стояли черги.

“Мангал-зона, глінтвейн-зона, хатинки з різдвяними сувенірами... Станом на 6 грудня з майже двох десятків дерев'яних будиночків Різдвяного ярмарку у Трускавці працювала лише половина. А ось відпочивальників зібралося немало”, – написали про подію місцеві журналісти.

До слова, оскільки ярмарок добре освітлений: є скульптури з гірлянд та святкове підсвічування, то через це в мережі виникли дискусії, наскільки доречним є таке використання електроенергії в період, коли Росія обстрілює українську енергетичну інфраструктуру.

Як виявилось, ярмарок більшість часу працює на генераторах, так як у Трускавці, як і по всій Україні, відбуваються регулярні вимкнення електроенергії.

Читайте також:

Новорічний подарунок: під Києвом мешканці будинку знайшли у під'їзді сумку, набиту тисячами доларів та десятками тисяч гривень

Розганяв російські наративи: СБУ затримала ректора Почаївської семінарії

Не залишилося й живого місця: Зеленський розповів про трагедію в Україні