Багато хто знає, що петрушка знищує запах часнику, тому якщо після страви з часником пожувати кілька листків петрушки, то часником пахнути майже не буде. У запропонованому варіанті соусу зустрілися віч-на-віч два "ворога" - петрушка і часник. Зустрілися і потоваришували, тому аромат у соусу став ніжний-ніжний. І немає тепер у ньому ні різкості петрушки, ні люті часнику. При цьому прекрасний смарагдовий колір тішить око та викликає апетит.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСкладові:
- зелень петрушки (без грубих стебел) 100 г;
- часник — 10 великих зубчиків;
- винний оцет та лимонний сік-3 ст. л. (по 1.5 ст. л.);
- оливкова олія - 8 ст. л.;
- сіль - 2 ч. л. або до смаку.
Для початку у петрушки потрібно обскубти листя, а жорсткі стебла викинути. Щоправда, якщо стебла молоді і не волокнисті, їх можна використовувати разом із листям.
Далі петрушку дрібно рубаємо ножем, викладаємо в посудину, додаємо вичавлений часник і сіль. Все потрібно ретельно перемішати/перетерти ложкою.
Додаэмо оцет та лимонний сік, перемішуємо.
Потім додаємо масло, перемішуємо.
Готову заправку потрібно перекласти в банку, закрити кришкою та помістити в холодильник.
Цей соус можна не лише подавати до різних страв, а й запікати під ним рибу, м'ясо та птицю.
Читайте також:
Сім'я буде в захваті: як приготувати картопляну запіканку з фаршем та грибами. Рецепт
Стародавній секрет розкритий: чому жінкам необхідно їсти рибу
Даша Астаф'єва показала, як без одягу заманює карася на рибалці: на таке клюне навіть сом
"Та там же все видно!": Емілі Ратаковскі у рибальській сітці без білизни прийшла на вечірку. Фото