Через те, що за один місяць лише у столиці України було виявлено 12 повідомлень про вибухи газових балонів, було ухвалено рішення звернутися до мешканців нашої держави. У зв'язку з екстреними обставинами, українська поліція попросила українців бути обережнішими і дала кілька цінних порад.

Відповідну інформацію оприлюднили на порталі «Обозреватель»

Через екстрені відключення від світла українці змушені шукати альтернативні способи для приготування їжі, і не тільки. Поліція вже зіткнулася з масою заяв про нещасні випадки і наполегливо рекомендує не нехтувати правилами безпеки, особливо коли справа стосується туристичних плит та вибухонебезпечних предметів.

"Поліцейські Києва закликають мешканців столиці бути обережними і дотримуватись правил користування вибухонебезпечними предметами! Водночас правоохоронці радять при купівлі туристичних плиток з газовими балонами докладно дізнаватися від продавця про правила експлуатації даного приладу або звернутися до газової служби за роз'ясненнями", – заявили в мережі.

Для того щоб не потрапити в надзвичайну ситуацію, в поліції нагадали про прості правила для використання газових балонів і туристичних плит.

Насамперед потрібно провітрити приміщення, в якому є вибухонебезпечні предмети, не ставити прилад на газову або електричну плиту, не розміщувати плитку або газові балони біля електричних приладів. Також при використанні газового балона розміщувати його на відстані не ближче ніж 2 м від побутової плити. Однак найкраще готувати на відкритій місцевості. Важливо після використання балона перевірити, чи надійно закриті всі вентилі, і перемістити його в прохолодне місце, що провітрюється. Ще необхідно забезпечити провітрювання приміщення, де використовувався газовий балон. Якщо палива в балоні залишилося замало – замініть балон на новий.

Читайте також:

На будь-який гаманець: як правильно вибрати газовий пальник для будинку

Збирають із радянських магнітофонів і газонокосарок: ЗСУ показали "новий" російський безпілотник