У мережі з'явилися відомості про те, що українським біженцям почали масово відмовляти у виплатах на території Польщі. Так, з’явилися зміни, які позбавляють українців соціальної допомоги.

Відповідну публікацію розмістили на порталі Finance

Стало відомо, що на 10-му місяці повномасштабної війни на території України Польща припинила виплачувати соціальну допомогу українським біженцям у рамках програми німецького фонду Diakonie Katastrophenhilfe.

Як відомо, дана програма повинна виплачувати по 700 злотих (5 769 гривень) на біженця, що подав заявку, і 600 злотих (4 945 гривень) на кожного члена його сім'ї.

Фонди виплачували українським біженцям кошти протягом 3-х місяців. Соціальна допомога видавалася у Вроцлаві, Гданську, Бєльсько-Бялій, Оструді, Згежі та Побуті.

"Наша програма грошової допомоги закінчилася, про інші програми допомоги в Польщі можна дізнатися на сайті Уряду Польщі", - йдеться у зверненні.

Окрім цього, це ще не остання неприємна новина для українських біженців у Польщі. Ще є інформація, в якій йдеться про те, що фонд Diakonie Katastrophenhilfe припинив реєстрацію на виплату одноразової допомоги.

«Реєстрацію на нашу зимову підтримку закрито. Дякую за виявлений інтерес», - повідомляється в заяві.

Читайте також:

Набували і вистачить. Українцям у Польщі масово скасовують виплати

Українців засмутили: тепер за проживання у Польщі доведеться платити. Що потрібно знати

"Загине вся Європа": у Польщі б'ють на сполох через війну в Україні