У понеділок, 5 грудня, Росія завдала восьмого за рахунком масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України. Країна знову могла б поринути у темряву і холод, як це було після атаки від 23 листопада, однак завдяки блискучій роботі сил протиповітряної оборони, які знищили понад 60 ракет із 70, ворог не досяг поставлених цілей. На жаль, були і "прилети".

Так, стало відомо, що на відновлення обсягів виробництва електроенергії до рівня, який був до ракетної атаки 5 грудня, потрібно кілька діб. Про це повідомляється в Telegram-каналі Укренерго.

"Вчора, під час ракетної атаки, найбільше постраждали Одеська та Київська області. Через пошкодження деяких електростанцій та частини електромереж в енергосистемі країни знизилося виробництво електроенергії та для збереження балансу в енергосистемі в усіх регіонах України було тимчасово застосовано аварійні відключення споживачів", - йдеться у повідомленні.

Голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький наголосив, що наразі вся країна поділена обленерго та військово-цивільними адміністраціями на три черги, яки отримують електроенергію по черзі через суттєвий дефіцит потужностей в мережі.

Він заявив, що ремонтні бригади роблять все можливе, щоб надати електропостачання за резервними схемами там, де це можливо і найближчими днями енергетики постараються відновити систему до такого стану, щоб можна було повернутись до планових відключень, а не застосовувати аварійні, як це діє зараз.

"Це вимушений крок, застосований для збереження балансу в енергосистемі. Залежно від того, як відновлюватиметься виробництво електроенергії, ліміти на її споживання також змінюватимуться", - пояснили в Укренерго.

Читайте також:

Новий вид фінансової допомоги: хто може отримати 2 тисячі гривень та як оформити виплату

Ласкала своє тіло камінчиками: Надя Дорофєєва показала свою найчутливішу зону. Торкаючись її можна торкнутися едему

Вихідні на Новий рік та Різдво. Скільки українці відпочиватимуть попри військовий стан