Незважаючи на те, що в Україні було продовжено військовий стан, українцям повідомили, що вихідних на Новий рік ніхто не скасовував. У мережі розповіли, коли українці зможуть відпочити від роботи на новорічні та різдвяні свята.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «24tv»

Як відомо, є спеціальний календар для вихідних днів, який дає змогу українцям збудувати плани, наприклад, зустрітися всією родиною за одним столом.

У мережі було опубліковано календар вихідних днів, які будуть у січні 2023 року. Він виглядає так: 1 січня – Новий рік (вихідний), 6 січня – Святий вечір (вихідний), 7 січня – Різдво Христове (за юліанським календарем, вихідний), 8 січня – Пресвятої Богородиці Марії, 9 січня – Святого апостола Стефана, 13 січня – Передання Різдва Христового (Меланії), 14 січня – Старий Новий рік (Василя), 18 січня – Другий Святий вечір (Щедрий вечір), 19 січня – Хрещення Господнє чи Йордан, 20 січня – Іоанна Хрестителя, 25 січня – Великомучениці Тетяни.

Важливо зазначити, що у статті 73 Кодексу України «Про працю» зазначено, що якщо свято випадає на вихідний день, то понеділок також вважається вихідним. Проте через воєнний стан з 24 лютого 2022 року додаткові вихідні було скасовано.

Крім цього важливо розуміти, що підприємці приватних компаній можуть влаштовувати вихідні для своїх співробітників за власним бажанням.

Читайте також:

Блекаут у Новий рік: чи буде Україна зі світлом у новорічні свята

Його готували напередодні Різдва: рецепт справжнього українського холодця