Синоптик Наталія Діденко розповіла, якою буде погода в Україні у понеділок, 5 грудня.

Так, погода в Україні у понеділок, 5 грудня, буде морозною, але майже без опадів.

Лише у Карпатському регіоні вдень місцями пройде невеликий дощ та мокрий сніг, а також подекуди очікується до -13 градусів. Крім того, у північних областях та у Карпатах на дорогах місцями очікується ожеледиця.

Температура повітря в західних областях та на крайньому півдні країни вночі коливатиметься від -4 до +1, а вдень від -1 до +4 (на Закарпатті вдень +2+7 тепла). На решті території вночі прогнозують -10 -5 градусів морозу (у східних та північно-східних областях до -13), вдень -6 -1.

"Практично всюди буде поривчастий, на сильний, вітер. Напрямок – з південного сходу. Опадів поки не видно завтра – антициклон. А на сході України – навіть зіркова ніч і сонячний день, прояснення. Лише надвечір у понеділок у західних областях може з'явитися дощ", - зазначила синоптик.

Щодо столиці України, то в Києві в понеділок очікується суха холодна вітряна погода. Стовпчики термометрів уночі покажуть -8 -6 градусів морозу, а вдень -4 -2. Також очікується на дорогах ожеледиця.

Зазначимо, що хоч початок грудня в Україні і ознаменувався приходом холодної та сухої погоди, проте вже незабаром з півдня надійде тепла повітряна маса, внаслідок чого випадуть опади, підніметься температура повітря та почастішають тумани.

Читайте також:

Бал Сатани: Ані Лорак виступить у російському новорічному шоу

«Зима прощання»: у мережі обговорюють натяк Потапа на розлучення із Настею Каменським

«Пташку» з Азовсталі заклеювали свої ж: у мережі розгорілася лайка через нагороду, яку отримала Катерина Поліщук