Після ракетного удару від 23 листопада 2022 року енергетична система України досі не може прийти до тями. Найскладніша ситуація у Києві.

Стало відомо, що в Києві включатимуть світло лише на дві-три години двічі на добу.

Генеральний директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко в ефірі єдиного телемарафону пояснив чому так відбувається.

"На Київщину у нас є десь 600 мегават при потребі 1300. І з цих 600 мегават 300 потрібно для критичної інфраструктури, яку не можна відключати - це лікарні, пологові будинки, комунальні підприємства. І для нас, для кінцевих споживачів, залишається 300 з невеликим мегават на споживання", - сказав Коваленко.

Гендиректор YASNO пояснив, що цей залишок необхідно розподілити між споживачами, тому світло включають лише кілька годин на день.

"Тому коли мережі кажуть, що (світло включатимуть - ред.) дві-три години кілька разів на день, то вони мають на увазі, що ці 300 мегават потрібно розподілити між споживачами, щоб усі споживачі були зі світлом", - підкреслив Коваленко.

Гендиректор YASNO зазначив, що терміни повернення до планових графіків відключень поки що неможливо спрогнозувати.

"Терміни зменшення дефіциту залежать від термінів запуску атомної генерації... Сподіваюся, що за кілька діб ситуація покращиться", - зазначив він.

Коваленко також попросив киян при підключенні світла не включати одночасно всі гаджети та прилади, щоб не створювати значних стрибків навантаження.

Читайте також:

Карти під стіл, стволи на стіл: Лукашенко вирішив повчити Зеленського, як вести переговори з Путіним

Відгодовує залицяльника: Ксенія Мішина натякнула на новий роман. Чоловік вже навіть знайомий із сином

Банки до блекауту готові: як працюватиме Приватбанк, Ощадбанк та інші фінансові установи