Буллетпруф кава – модний у США напій, який є сумішшю кави, вершкового та кокосового масла. На смак нагадує дуже ніжний фраппучино.

Докладніше про цей незвичайний напій повідомляє сайт coffeefan.info.

Вважається, що буллетпруф кава підвищує розумові здібності та насичує організм енергією. Більше того, вчені впевнені, що такий напій здатний оздоровити організм. Саме тому, буллепруф кава є однією з базових складових кето-дієти.

Готувати таку каву правильніше всього з зерен арабіки, середнього або темного обсмаження, які потрібно перемолоти. При приготуванні кави можна поекспериментувати з туркою, аеропресом, крапельною або гейзерною кавоваркою.

Для приготування буллетпруфу використовують якомога свіжіше вершкове масло. До того ж, знежирене масло купувати не варто, оскільки після його вживання загострюється почуття голоду; та й сенсу в цьому немає, адже головне завдання напою – наситити організм. У той же час, якщо буллетпруф здається надто калорійним, краще додавати трохи менше масла.

Важливо запам'ятати, що еспресо додавати в напій не можна: у такій каві багато кофеїну. Якщо ж розбавити еспресо водою і приготувати американо, то буллетпруф вийде рідким, кавовий аромат буде малопомітний.

Початківцям слід готувати буллетпруф поступово, починаючи з 1 чайною ложкою кокосової олії. Потім щодня кількість кокосової олії потроху можна збільшувати, доводячи до 1-2 столових ложок.

Для приготування нам знадобиться:

  • 200 мл гарячої чорної кави, завареної в пуровері або френч-пресі (з 14-20 г меленої кави);
  • 1–2 столові ложки вершкового масла (30–60 г);
  • від 1 чайної до 2 столових ложок кокосової олії (5-34 г).

Як приготувати буллетпруф?

Необхідно покласти в чашу блендера вершкове та кокосове масло. Попередньо заварену каву перелити в чашу блендера. Після цього необхідно збити напій блендером до утворення однорідної емульсії. Готовий напій потрібно перелити у чашку.

Читайте також: