У період тривалих блекаутів зберегти заряд батерії на смартфоні – першочергове завдання і дорослих, і дітей. Дорослим необхідно контролювати ситуацію та бути на зв'язку з рідними, а дітям – вчитися та відволікатися.

Є кілька лайфхаків, які допоможуть налаштувати телефон так, щоб він не витрачав заряд батареї.

Стільникові дані. Під час нестабільного зв'язку смартфон витрачає багато заряду на пошук мережі. Щоб зберегти батарею, необхідно вимкнути стільникові дані. Ще необхідно відключити Wi-Fi і, по можливості, геолокацію. Також рекомендується вимкнути одну із сім-карток, якщо в телефоні їх кілька.

Режим польоту. Найефективніший і найшвидший спосіб заощадити заряд. При цьому під час активації цієї функції залишаються доступними офлайн програми, карти та камера. У цьому режимі смартфони можуть протриматись до 7 днів.

Автозавантаження в Telegram. Ця функція підтягує свіжу інформацію, і "жере" батарею. Щоб вимкнути, потрібно перейти в Дані та Автозавантаження. Там можна виключити все (зображення, відео, gif) або виставити обмеження на розмір файлу, що завантажується. До речі, ця функція допоможе ще й не засмічувати пам'ять телефону.

Нічна тема. Нічна тема допомагає збільшити роботу телефону. Можна також зменшити яскравість екрана. Це ще й дуже корисно для очей. Окремі програми також можна переключити на темну тему.

Також можна вимикати автоматичне обертання екрана, автозавантаження оновлень програм і використовувати режим економії енергії. У теплому приміщенні заряд зберігається довше. А на Andriod, наприклад, можна заборонити використання програм у фоновому режимі.

Читайте також: