М'ясні чіпси правильно називати джерками та джоками. Ви напевно бачили такі в магазині, але не брали через надто високу вартість.

Але ми знаємо, як можна приготувати джерки вдома за допомогою мікрохвильової печі або духової шафи. В ідеалі, найсмачніші м'ясні чіпси виходять у сушарці, але вона не у всіх є вдома, на відміну від духовки та мікрохвильової печі.

Готувати такі джоки дуже легко, найголовніше, що такий продукт можна зберігати без холодильника до 4 тижнів, що дуже актуально для українців в умовах блекауту.

Для приготування таких чіпсів можна використовувати будь-яке м'ясо і будь-яку частину. Є люди, які люблять прошарки сала в м'ясі, а є ті, хто віддає перевагу філейній частині. Все виключно від ваших уподобань.

Докладним рецептом поділився сайт ecosmak.com.ua.

Як приготувати чіпси з м'яса в мікрохвильовій печі

Куряче філе необхідно нарізати товщиною 4-10мм, досягаючи мінімальної товщини кожної смужки.

Викладаємо м'ясо на тарілку – краще, щоб вона була плоскою, інакше чіпси просушуватимуться нерівномірно. Зверху посипаємо спеціями та сіллю з верхнього боку.

Включаємо мікрохвильову піч на середню потужність і чекаємо, поки м'ясо не придбає золотисту скоринку. Як правило, приготування займає 5-7 хвилин.

Як приготувати м'ясні чіпси в духовці

Для цього нам знадобиться:

  • 1 кг яловичини;
  • сухе червоне вино – 500мл;
  • спеції за смаком;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 3 ст. ложки оцту (краще бальзамічного);
  • 3 ст. ложки соєвого соусу;
  • 2 ст. ложки солі.

Спосіб приготування:

Для початку промиваємо та висушуємо м'ясо рушником, потім нарізаємо на слайси довжиною близько 5 см і товщиною до 5-10 мм.

Готуємо маринад з решти інгредієнтів і поміщаємо до нього м'ясні слайси. Ставимо під прес на 10-12 годин.

Обсушуємо м'ясо і залишаємо його на друшляку для стікання.

Розкладаємо шматочки на решітці або підвішуємо на палички, попередньо нагріваючи духову шафу до 70 градусів. Закладаємо всередину лист і вимикаємо вогонь. Залишаємо дверцята відкритими.

У міру остигання духовки повторюємо процес нагрівання, вимикання та приміщення всередину протягом 24 годин.

Як правильно зберігати джерки

Насправді, такі джерки дуже неперевершені у зберіганні. Їх можна зберігати у холодильнику до 4 місяців. У морозилці такі чіпси зберігають до року. А ось у випадку із зберіганням при кімнатній температурі, то фахівці стверджують, що необхідний вакуумний пакет, і тоді продукт можна зберігати до 4 тижнів. Однак у одиниць є вакуматор, а отже, зберігати можна просто в сухому пакеті, в сухому і темному місці.

Читайте також:

Пошкодуєте, але буде пізно: чому не можна виливати воду після варіння сосисок

Гарнір на всі випадки життя: як правильно гасити картоплю у сковороді без м'яса

Смачніше, ніж відварена: як приготувати гречку без варіння та плити