23 листопада Росія вчергове завдала масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України із літаків стратегічної авіації та кораблів Чорноморського флоту. За даними Повітряних сил, ворог випустив близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555 та "Калібр". Цей обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій, а також були уражені об‘єкти електропередачі. Стало відомо, хто в числі перших протягнув руку допомоги для того, щоб стабілізувати ситуацію.

Стало відомо, що міністр енергетики України Герман Галущенко провів телефонну розмову з міністром енергетики Азербайджану Парвізом Шахбазовим, під час якої сторони домовилися про співпрацю для допомоги українському енергосектору.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Особливу увагу Галущенко та Шахбазов приділили ситуації в українському енергетичному секторі з огляду на масовані російські ракетні атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури.

"Сторони домовилися про співпрацю для допомоги українському енергосектору, зокрема, у постачанні електротехнічного обладнання", - йдеться у повідомленні.

Галущенко наголосив, що українська енергосистема внаслідок російських обстрілів зазнала масштабних пошкоджень, тому дуже важливою є допомога міжнародних партнерів, які надають матеріали та устаткування для проведення відновлювальних робіт.

Зазначимо, що також Міністр енергетики України Герман Галущенко провів екстрені телефонні розмови з єврокомісаркою з питань енергетики Кадрі Сімсон і керівництвом Міненерго США про руйнівні наслідки ракетних обстрілів 23 листопада для української енергосистеми.

Читайте також:

"Загине вся Європа": у Польщі б'ють на сполох через війну в Україні

Вирушив на концерт до Кобзону: не стало глави МЗС Білорусії. Не витримав ганьби