Вчені стверджують, що молоко сприяє швидкому засинанню на молекулярному рівні. У складі міститься триптофан – незамінна амінокислота, яку організм людини не здатний виробляти самостійно.

Докладніше про снодійний ефект молока повідомляє сайт octopus-news.com.ua.

Амінокислота триптофан надходить із продуктів харчування. Далі організм трансформує його в хімічний серотонін, а він перетворюється на мелатонін – гормон, який відповідає за сон.

Також, у молоці є казеїн, який після засвоєння перетворюється на гідролізат казеїну – дуже сильний снодійний засіб. Ще в молоці присутні пептиди YPVEPF, вони допомагають поринути у сон на 25% швидше.

Психологи, у свою чергу, стверджують, що тепле молоко через асоціації з дитинством допоможе швидше заспокоїтися і заснути. Також вважається, що тепле молоко сприяє підвищенню температури тіла, що стимулює кровообіг та заспокоює нервову систему.

У той же час необхідно враховувати індивідуальні протипоказання при споживанні молока. Людям із гепатитом та іншими захворюваннями печінки, а також при серцево-судинних хворобах необхідно відмовитися від молока зовсім. Вважається, що кілька чашок молока на день можуть спровокувати у жінок зростання злоякісної пухлини у молочних залозах.

Читайте також: