Росіяни відправила нам свій "русский мир" у вигляді ракет та дронів - і тепер багато українців позбавлені електрики, води, опалення та зв'язку. Просто, як жителі Росії за межами Москви.

Для того, щоб продовжити жити у відносних зручностях, мати можливість приготувати теплу їжу, зарядити телефон, іноді випрати одяг і зігрітися, багато хто подумує про купівлю генератора.

МОЗ України опублікувало список рекомендацій, які допоможуть уникнути людям трагічних наслідків при використанні генератора, а також продовжать термін служби пристрою. Докладніше про це інформує сайт ТСН.

Перш за все важливо пам'ятати, що генератор не можна використовувати в приміщенні - тільки на відкритому повітрі не менше 6 метрів від вікон, дверей і гаражів. Це означає, що у квартирі варіант із генератором відпадає, лише приватні будинки.

Необхідно тримати генератор сухим, захищайте його від дощу та затоплення. Дотик до мокрого генератора або пристроїв, підключених до нього, може
призвести до ураження електричним струмом.

Перш ніж заправляти горючим генератор, необхідно дати йому охолонути. Паливо, розлите на гарячі деталі двигуна, може спалахнути.

І хоч у приміщенні встановлювати генератори заборонено, необхідно про всяк випадок встановити детектори чадного газу.

Також необхідно обов'язково придбати вогнегасник та тримати його поряд на видному та легкодоступному місці.

Читайте також: