Ні для кого не секрет, що Борис Джонсон виявляв значний інтерес до України і як мер Лондона, а також активно підтримував Україну як глава МЗС Британії. І справді, Україна багато чого отримала від відносин із Джонсоном, насамперед потужну військову допомогу, аби мати змогу протистояти Путіну на полі бою. І ця домомога, як бачимо, не припиняється і зараз.

Стало відомо, що колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на день перекваліфікувався у вантажника, щоб допомогти лікарням Херсона та зібрати кошти для медиків.

Так, у суботу, 26 листопада, Джонсон опублікував кілька відповідних фото на своїй сторінці у Тwitter : за пультом управління навантажувача та за кермом вантажівки він транспортує гуманітарні вантажі, які будуть відправлені до Херсона. Фото були зроблені на складі вантажів в Енфілді на півночі Лондона.

"Лікарні по всій Україні потребують нашої підтримки", — зазначив друг України.

Джонсон розповів, що взяв участь в ініціативі Circle Health Group — найбільшої мережі приватних лікарень у Великій Британії, яка зібрала для херсонських лікарень 12 вантажівок медичного обладнання.

Екс-прем'єр допоміг завантажити 13-ту: із сучасними медичними ліжками та наркозними апаратами для медустанов Херсона. Колишній прем'єр Британії закликав підтримувати подібні ініціативи для допомоги Україні.

Як раніше написало видання Sky News, колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про початок різдвяного збору коштів на медикаменти та обладнання для українських лікарень. Політик звернувся до британців з проханням взяти участь у його ініціативі.

"Жоден бинт чи ліжко, які ви профінансуєте, не пропадуть марно у цій геркулесовій праці - відновленні гарної, хороброї України, — заявив колишній прем'єр Британії. — Слава Україні! Британський народ підтримує вас, у це Різдво і завжди".

Читайте також:

"Загине вся Європа": у Польщі б'ють на сполох через війну в Україні

Вирушив на концерт до Кобзона: не стало глави МЗС Білорусії. Не витримав ганьби