Неприємний запах із холодильника – справжній тригер для багатьох господинь. Іноді навіть здається, ніби неприємним запахом пропахла вся їжа, і її хочеться викинути, після чого часто виявляється, що пахло зовсім не від їжі, а від холодильника.

Сайт Апостроф поділився народними засобами, які допоможуть вимити холодильник без спеціальних засобів та відповідно зайвих фінансових витрат.

Лимонна кислота. Для початку необхідно налити в миску теплу воду та розчинити в ній дві чайні ложки лимонної кислоти. Змочіть губку в отриманому розчині і добре вимийте полиці, стінки та двері холодильника. якщо на гумках залишився бруд, приберіть його за допомогою старої зубної щітки.

Засіб для миття посуду. Спосіб із миючим засобом для посуду підійде для нескладних забруднень. Якщо плями сильно в'їлися і видають різкий запах, це не допоможе. Необхідно змочити губку в миючих засобах і пройтися по брудних місцях. Залишки мильного розчину потрібно забрати чистими серветками або вологою губкою.

Оцет. Вважається найкращим способом, бо оцет добре усуває запахи та дезінфікує поверхні. Розведіть невелику кількість оцту стола у воді кімнатної температури і добре протріть розчином весь холодильник.

Харчова сода та оцет. У найбільш занедбаних ситуаціях, і при утворенні плісняви, на допомогу прийде звичайна харчова сода. Приготуйте содовий розчин у співвідношенні 1:1 (1 л гарячої води та 1 столова ложка соди). Розчином, що вийшов, потрібно протерти полиці, ящики та інші забруднені місця, потім помийте чистою водою. Потім розведіть трохи оцту у воді та протріть холодильник. Після цього знову помийте теплою водою.

Нашатирний спирт. Достатньо екстремальний метод, який добре працює. Для розчину слід змішати 30 мл нашатирного спирту з 300 мл води. Цим розчином потрібно протерти усі забруднені місця холодильника.

Іноді господині залишають у холодильнику розрізану картоплину та пакетик чаю. Ці способи допоможуть увібрати нестійкий поганий запах, який нещодавно виник.

Читайте також: