Позиція президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка настільки неоднозначна щодо російсько-української війни, що просто не вистачає сил терпить його лицемірний оскал та псевдодружність.

То Лукашенко заявляє, що вони з росіянами – один народ, то запрошує українців у гості та на "лікування", вважаючи Володимира Зеленська своїм "сином". На двох стільцях всидіти вусатому картопляному фюреру не вдасться - усі знають в Україні, звідки на Білорусь готувався напад, і звідки летять ракети по мирним українським містам вбиваючи жінок, дітей та старих людей.

Водночас Лукашенко стверджує, що білоруська армія не візьме участі у військових діях в Україні, і паралельно проводить навчання, формуючи ударні угруповання біля кордонів з Україною.

Наприклад, Генштаб Збройних Сил України повідомляє, що вже зараз близько 10-15 тисяч білорусів готові воювати проти України.

«Близько 10-15 тисяч особового складу силових структур Республіки Білорусь готові взяти участь у «спеціальній військовій операції» РФ. Насамперед через високе грошове забезпечення» , - зазначив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Чи це означає, що з боку Білорусі виходить певна військова загроза - безумовно. А тому треба готуватися до того, що ще одні "брати" можуть з'явитись у гості без попередження.

Читайте також: