У православ'ї існує давня традиція давати дітям імена зі списку іменин за день народження дитини. Вважається, що в цьому випадку священний покровитель малюка захищатиме його від нещасть та поганої долі.

День ангела (іменини) 24 листопада відзначають: Вікентій, Віктор, Євген, Максим, Степан, Федір.

Сьогодні, 24 листопада, за народним календарем - день Федора, а це означає, що головним іменинником дня буде чоловік на ім'я Федір, а з грецького - Теодорос. Ім'я означає у перекладі "дар Божий", "посланець Бога".
Федір відзначає День ангела 113 разів на рік, а в листопаді – 3, 4, 13, 14, 16, 20, 22, 24, 25, 27 та 29 числа.

Як правило, Федір – серйозна людина. У роботі до всього підходить відповідально, він вміє знаходити незвичайні та ефективні рішення багатьох складних завдань. Нерідко вибирає професію в технічній галузі, хоча може досягти успіху і в творчих напрямках, наприклад, у письменстві чи журналістиці. Федір дуже дбайливий до своєї родини. Зазвичай він чудовий господар, який вміє робити в будинку майже все.

Антон : форма римського родового імені Antonius, від давньогрецького антао - "зустрічатися", "зіштовхуватися", "вступати в бій". Святі з ім'ям Антон у 2022 році шануються 48 разів, а у листопаді – тричі.

Афанасій : українська форма імені – Опанас, а білоруська – Апанас. Походить ім'я від давньогрецького Атанасіоса, що означає "безсмертний".

Вікентій: походить з латинської мови та в перекладі означає "переможець". Вікентій — відкрита, добра і прямолінійна людина. Він завжди готовий вислухати іншого та дати добру пораду. Він спокійний та розмірений, організований та ерудований, не любить ускладнювати події та дивитися на ситуацію песимістично. Його дії зрозумілі та прийнятні для оточуючих, оцінка ситуації завжди є логічною. Вікентій не любить займатися справами, що не приносять користі, але саме свобода дій та відсутність обмежень визначають інтерес та ступінь його залучення до справ.

Віктор: ім'я Віктор має латинське коріння і перекладається від латинського слова victor - "переможець".

Віктор відзначає іменини 30 разів на рік, із них 6 разів у листопаді.

Віктор – імпульсивна людина. Він може бути надмірно самозакоханим, що впливає на його стосунки з оточуючими людьми. Водночас у Віктора широкий кругозір, і чоловік із цим ім'ям під час спілкування часто справляє приємне перше враження. Цим він часто й користується. Віктор може вдало працювати у різних професіях.

Євген: походить від давньогрецького імені Еугеніос, що походить від еугенес - "шляхетний", "з доброго роду".

День ангела у Євгена 23 рази на рік та три з них у листопаді.

Однією з найприємніших характеристик Євгена є працьовитість. Це особливо люблять його працедавці. А ось до власної справи він не має таланту. Його цілеспрямованість зазвичай не витримує випробувань часом. Ідеальні для нього сфери точних наук та робота в галузі електроніки.

Максим: утворено від римського родового імені Maximus – "найбільший".

Святі з ім'ям Максим шануються 39 разів на рік, а у листопаді 5 разів.

Максим – це впевнений чоловік, він прагне досягти значного місця у суспільстві та матеріального благополуччя. Він комунікабельний і вміє піднести себе. У роботі Максим не рветься до особливих висот, але й за маленьку зарплату не працюватиме. Часто його робота пов'язана з успіхами у точних науках.

Степан, Стефан: походить від давньогрецького імені Стефанос - "діадема", "вінок", "вінець", "корона".

Ім'я поширене у всій Європі у формах Етьєн, Естебан, Іштван, Стівен.

Іменини у Степана – 10, 12, 13, 17, 24, 25 листопада.

Степан – це серйозний та привабливий чоловік. Він психологічно стійкий, яке сильний характер приваблює себе багато. Так само люди відзначають сильну волю Степана, що робить його ще популярнішим. Він не любить займатися саморекламою та не кидає слова на вітер. У Степана завжди багато друзів та товаришів.

Тимофій: форма грецького імені Тимотеос - "шанує Бога".

Святі з ім'ям Тимофій у 2020 році шануються 26 разів.

Яків: утворено від давньоєврейського імені Яакоб, що означає "тримається за п'яту".

Святі з ім'ям Яків у 2022 році вшановуються 56 разів, а в листопаді — 3, 5, 13, 14, 24 числа.

Стефанія : від грецького імені Стефанос - «діадема», «вінок», «вінок», «корона».

Читайте також:

Як приготувати ніжну курячу печінку з яблуками. Рецепт

Українцям розповіли, що буде з мобільним зв'язком, якщо електрику вимикають надовго

Зеленський звернувся до українців щодо пенсій та соціальних виплат