Після того як Росія за наказом Путіна напала на Україну, весь світ став з ніг на голову. Вже понад 9 місяців триває повномасштабна війна, і цивілізовані країни всіма способами допомагають Україні відбиватися від агресора.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «УНІАН»

З'явилася інформація, що Великобританія вперше передала Україні свої три вертольоти Sea King. Хоча їхня кількість не велика, це може значно допомогти нашим Героям на фронті.

Є відомості, що ЗСУ також отримали 10 тисяч артилерійських снарядів від наших західних партнерів. За словами міністра оборони Британії Бена Уоллеса, під час його виступу в Осло, три великобританські вертольоти вже перебувають у ВПС України.

Також варто нагадати про те, що українські льотчики навчалися у Великій Британії протягом останніх шести місяців.

Sea King: скріншот із мережі
Sea King: скріншот із мережі

Крім цього, міністр оборони Британії заявив, що ЗСУ отримають додатково 10 тисяч артилерійських снарядів спеціально для того, щоб захищати вже звільнені території від путінських окупантів.

Також повідомляється, що прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак прибув до Києва 19 листопада. Він особисто зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським. В результаті цієї зустрічі стало відомо, що Сунак пообіцяв передати Україні 120 спеціальних зенітних знарядь та станції радіолокації від Британії.

Читайте також:

Чи будуть масовані ракетні атаки цього тижня. У ЗСУ зробили заяву

"Чорний ящик". Буданов розповів про секретну зброю ЗСУ, яка знищує окупантів

"Вони не змінили найголовнішого": потужна промова Зеленського на честь Дня гідності та свободи підкорила українців