Кожна господиня іноді стикається з неприємним чорним нальотом на сковорідках, який з'являється при їх частому використанні. І якщо легке потемніння можна просто відмити, то очистити сковороду від нагару у вигляді щільної чорної кірки набагато складніше. Більше того, якщо вчасно не прибрати нагар, то забруднення починають ще більше прилипати до поверхні, збільшуючи товщину шару і перетворюючи його на чорну пухку кірку.

Існує маса народних варіантів, а також сучасні засоби, які чудово справляються з очимленням сковорідок із зовнішнього боку. Правда, варто пам'ятати, що не кожен засіб, що чистить, підходить для того чи іншого виду поверхні.

Так, наприклад, алюмінієвий, тефлоновий та керамічний посуд потрібно замочувати в мильному розчині або чистити сумішшю бури з нашатирем. Чавунні сковороди добре очищаються содою та оцтом. А ось із багаторічним шаром жиру на старих сталевих та чавунних сковорідках впорається лише механічне чищення.

Однак є спосіб, який підходить для сковорідок будь-якого типу, включаючи сучасні, і дозволяє розм'якшити щільний шар застарілого нагару. Йдеться про розчин господарського мила та клею.

Для приготування розчину знадобиться емальований таз відповідного розміру, який необхідно наповнити водою та довести до кипіння. Потім у воду додають шматок натертого 72% мила, півсклянки силікатного клею та півчашки соди. Розчин перемішують і опускають сковороду на кілька годин, після чого нагар легко знімається ножем або щіткою.

Читайте також:

Як у студентському буфеті: як у домашніх умовах приготувати пончики зі згущеним молоком

Щоб не було фальстарту: які продукти здатні миттєво покращити ерекцію

Лікарі назвали групу крові, представники якої найчастіше хворіють на рак