складові

1 1/3 борошна - можна використовувати будь-яке мигдальне борошно.
1/2 вершкового масла|мастила|, розм'якшений
1/2 склянки коричневого цукру
1/4 склянки білого цукру
3 ст.л. молока
1/2 чайної ложки ванільного екстракту
1 1/3 склянки борошна
3/4 склянки шоколадної стружки на вибір – залежно від переваг, можете використовувати шоколад будь-якого виду.
1 щіпка солі

Важливо! Мигдальне борошно, на відміну від простої пшеничного має терпкий пряний смак. З нею виходять чудові десерти та випічки. До того ж мигдальне борошно, на відміну від пшеничного, не містить глютену.

Для початку потрібно розігріти борошно так, щоб його можна було безпечно їсти. Це можна зробити або в духовці, або в мікрохвильовій печі.
Далі додаємо в муку|борошно| і перемішуємо масло|мастило| і цукор за допомогою міксера або виделки.
Перекладаємо суміш у велику миску. Потім додаємо молоко та трохи ванільного екстракту. Молоко гарантує, що тісто для печива буде м'яким та вершковим, не надто густим. Також додайте в тісто дрібку солі. Потім додайте шоколадну стружку або шоколадні галети.
З маси потрібно зробити 20-30 маленьких кульок «тесту» для печива і покласти їх на тарілку, покриту пергаментним папером. Охолоджуємо до твердого стану.
Важливо! Якщо тісто занадто тонке, додайте ще трохи борошна, щоб воно загусло. Якщо тісто занадто розсипчасте і з нього важко зробити кульки, додайте в нього трохи молока. Щоб сформувати однорідні кульки, трохи намочіть руки. Для більш «липкого» тіста можна додати трохи меду. Кулі зберігати необхідно в холодильнику, щоб вони не втратили форму.