Мало хто знає, але срібло не використовують у чистому вигляді для створення прикрас. Вся справа в тому, що цей метал занадто м'який, тому вироби із чистого срібла одразу ж погнуть і втратить форму. Ось і доводиться ювелірам для надання міцності до срібла додавати мідь і нікель, які під час носіння вступають у реакцію та згодом утворюють чорний наліт.

Часто буває так, що дорогі серцю срібні речі тьмяніють і втрачають привабливий вигляд. Однак, як виявилося, є швидкий спосіб повернути колишнє сяйво металу в домашніх умовах із фольгою та харчовою содою.

Техніка видалення бруду фольгою та содою дуже щадна, тому вона підійде для будь-яких срібних штучок та декоративних предметів. Для легких забруднень і потьмянілого металу це чищення стане вірним засобом усунення проблеми.

Отже, готуємо заздалегідь:

  • будь-який глибокий посуд;
  • соду та харчову фольгу;
  • півлітра теплої води.

Пласт фольги потрібно покласти на дно каструлі, а зверху – прикраси, які потрібно почистити. Насипаємо соду суцільним шаром і потихеньку додаємо теплу воду. Після цього чекаємо 7 хвилин, а потім ретельно промиваємо під краном.

А от якщо забруднення сильне, то за допомогою попереднього способу забрати його не вийде. У такому разі на додаток до соди і фольги знадобиться ще один додатковий компонент - крапелька засобу для миття посуду.

Спочатку беремо маленьку каструльку і викладаємо на основу лист фольги. Її має бути стільки, щоб кожному виробу із срібла вистачило місця на ньому. При цьому вироби не повинні торкатися один одного.

Далі робимо содовий розчин. Для цього приблизно 40-50 г харчової соди висипаємо в 500 мл гарячої води - перемішуємо, поки сода не розчиниться.

Вливаємо рідину в каструлю з брудними виробами. Крапаємо туди ж 1-2 краплі засобу для миття посуду і витримуємо від 5 до 10 хвилин.

В кінці срібні дрібниці необхідно прополоскати звичайною водою і насухо протерти, щоб запобігти можливим розлученням.

Для полірування срібла краще скористатися м'якою фланелевою серветкою.

Читайте також:

Маразм міцнішає: у Росії провели конкурс із прикраси могил. Фото

Носить її обручку: чоловік Анастасії Заворотнюк одягнув пам'ятну прикрасу дружини. Зворушливо і сумно одночасно