У зв'язку з тим, що на території України постійні відключення від електропостачання через ракетні обстріли Росії, українцям вирішили розповісти, що потрібно робити, щоб не згоріла техніка при раптовому включенні світла.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Обозреватель»

Як відомо, після відключення від світла відбувається стрибок напруги. Саме за таких обставин може згоріти побутова техніка, якщо вона включена до мережі.

Для того, щоб не зіткнутися з такими неприємними обставинами, українцям рекомендують відключати електроприлади з мережі та використовувати стабілізатори напруги.

Відомо, що 15 листопада через масовий ракетний обстріл України в Києві зникло світло. Через екстрене відключення від електропостачання та його пошкоджень, напруга збільшиться до 280 Вольт, що говорить про те, що практично будь-яка техніка могла згоріти.

Щоб не сталося інцидентів, українцям рекомендується дотримуватись простих правил: вимикати всі електроприлади з мережі та включати їх по черзі.

Привчивши себе до такої простої звички, ви можете убезпечити свої побутові прилади, щоб у такі лихоліття не купувати нові.

Також говориться, що електричні бойлери та пральні машинки краще використовувати у нічний час доби.

Читайте також:

Відключення світла: як зробити, щоб свічка горіла набагато довше. Лайфхак

Нові графіки відключення світла: що відбуватиметься у регіонах

Муки киян закінчаться: в «Укренерго» розповіли, коли у столиці перестануть вимикати світло