Українців попередили про те, що вже найближчим часом деякі популярні товари можуть зрости в ціні. Це все складно з тим, що є деякі продукти, які вимагають електроенергію для свого виробництва чи зберігання.

Відповідну інформацію надали на порталі «finance»

Заступник голови у Всеукраїнській Аграрній Раді Денис Марчук сказав, що досить сильно подорожчає м'ясо та молочна продукція. Також сюди можна зарахувати і кондитерські вироби, оскільки вони вимагають додаткових витрат електроенергії.

Ще Денис Марчук вважає, що згодом подорожчає й аграрна продукція, яка потребує додаткових витрат на своє зберігання.

«Через відключення електроенергії підприємства або зупиняють виробництво, через що обсяг продукції скорочується, або самостійно генерують електроенергію. Використання генераторів на паливі коштує приблизно в 5 разів дорожче. Тому ми спостерігатимемо подорожчання низки продуктів на 10-15% залежно від категорії», — заявив український фахівець.

Однак якщо говорити про такий популярний продукт як гречка, то ціна на цю крупу повинна знизитися. Відомо, що вже було зібрано врожай гречки у достатній кількості, проте він ще не надійшов на полиць. Прогнозується, що скоро ціна на кілограм гречки буде близько 60-65 гривень.

Читайте також:

Артеріальна «мітла»: якими продуктами можна вивести холестерин із організму

Подорожчання молока, олії та сметани: що відбувається з цінами на ці продукти

Безкоштовні продуктові набори: хто може отримати і куди потрібно звертатися