Продукти:
  • курячі яйця 1 шт;
  • сіль 0.5 чайн.
  • цукор – 1 стол.л.;
  • олія 20 мл;
  • сода харчова 0.5 чайн.
  • кефір 250 мл;
  • пшеничне борошно 420 грам.

Увага! Щоб тісто вийшло, всі продукти мають бути кімнатної температури, тому кефір та яйця рекомендується за 1-1,5 години до початку приготування дістати з холодильника.

Для приготування тіста потрібно взяти глибоку миску, в якій буде зручно збивати яйце. Збиваємо його з цукром та сіллю, проте довго це робити не потрібно. Додавання солі покращує смак та спрощує процес збивання.

Додайте до збитого яйця соду та кефір. Все добре перемішайте і залиште на 3-5 хвилин|мінути| до появи пінки. Це означає, що сода з кефіром вступила в реакцію, можна продовжувати вимішувати тісто.

Важливо! Кефір мав бути жирністю щонайменше 2%.

Далі додаємо олію і перемішуємо до однорідності.

Просійте половину вказаної в рецепті борошна, щоб відсіяти дрібне сміття та тісто наситилося киснем. Щоб тісто вийшло вдалим, потрібно додавати рідке в сухе, а не навпаки.

Робимо у борошні поглиблення і переливаємо туди рідку складову, перемішуємо до однорідності. Так як властивості борошна одного сорту, але різних виробників відрізняються, щоб отримати потрібну консистенцію, борошно, що залишилося, потрібно додавати невеликими порціями.

Коли буде важко вимішувати ложкою, почніть це робити руками. Ретельно вимісити тісто. Воно має вийти трохи пружним, але ніжним і не липнути до рук. Не робіть занадто крутим тісто, щоби не отримати гумове тісто.

Таке тісто ідеально підходить для приготування біляшів. А також з нього можна робити пиріжки з будь-якими начинками. Робіть пиріжки, біляші, змастивши руки олією або присипавши борошном. Але враховуйте, що якщо на тесті буде багато борошна, воно підгорятиме в процесі смаження.