Є відомості про те, що на сьогоднішній день більше половини людей на планеті відзначають Різдво Христове. Ні для кого не секрет, чому цей день такий важливий і відзначається щороку. У зв'язку з цим українцям вирішили нагадати про те, що католицьке Різдво відзначається 25 грудня.

Цю публікацію розмістили на порталі новин «enovosty»

25 грудня Різдво відзначають католики, більшість протестантів та деякі православні віруючі. Японія також вважається християнською країною, і вона також відзначає цей великий день 25 грудня.

Як відомо, 24 грудня накривають щедрий та великий стіл із 12 пісних страв. Після появи першої зірки, сім'ї сідають за стіл і починають відзначати великий день. Перед трапезою всі моляться, а після Різдва можна їсти все, що забажається, оскільки піст вже закінчений.

Крім цього, повідомляється, що всі християни святкують Різдво Христове 25 грудня. Але не слід забувати, що православна церква все ще живе за старим григоріанським календарем. Цей календар має двотижневу різницю від сучасного юліанського. Ситуація, що склалася, і пояснює те, що православні відзначають Різдво на 14 днів пізніше католиків, а саме 7 січня.

Читайте також:

Різдво Христове 25 грудня: як в Україні зміняться дати православних свят. Календар

Церковне свято 14 листопада: що заборонено робити і які прикмети на цей день

Готуємось до свята перемоги заздалегідь: експерти розповіли, як правильно пити алкоголь, щоб не п'яніти

Календар вихідних та робочих днів грудня 2022 року: скільки відпочиватимемо і які свята