Картопля є практично базовим продуктом у кожній родині. Практично щодня українські сім'ї споживають коренеплід у різних стравах, у тому чи іншому вигляді. А тому купують картоплю часто.

В Україні зараз фіксується зростання ціни на картоплю. Коренеплід продають за 5-9 грн/кг, що на 26% дорожче за ціну наприкінці минулого тижня.

Про це повідомляє сайт Апостроф, посилаючись на аналітику проекту EastFruit.

Зазначається, що вартість картоплі зростає через збільшення попиту та зменшення пропозиції, оскільки у господарствах скорочуються запаси овочів.

Повідомляється, що ще минулого тижня відпускні ціни залишалися низькими через закупівельну пасивність оптових компаній та роздрібних мереж. У той же час, багато фермерів розпродали свій урожай.

Також багато фермерів стримували продаж картоплі, що також впливає зростання цін, створюючи проблеми з пропозицією, і підвищуючи попит. Ще виробники пояснюють це високим відсотком некондиційної продукції, яка годиться до тривалого зберігання.

Аналітики стверджують, що ціни на картоплю можуть зростати і надалі, тому що нинішнє зростання вартості не погіршило темпи збуту овочів. А отже, закуповуватися на зиму краще вже зараз.

Читайте також: