Соковита і свіжа зелена цибуля в зимові місяці стає на ринку дуже дорогою, а її якість часто бажає кращого. Зручніше і простіше зробити невеликий розсадник цибулі прямо на підвіконні: у звичайній пляшці або пакеті зелена цибуля на перо росте без зайвого догляду.

Зелена цибуля на підвіконні вирощується двома шляхами – у воді чи ґрунті. І кожен із цих підходів має свої особливості.

Найпростіше вирощувати цибулю в пакеті. Для цього невеликі пластикові пакети заповнюємо до половини мокрою тирсою і акуратно розміщуємо всередині цибулини. Додатково пророщувати їх не потрібно, цибуля пустить коріння без цього кроку. Ставимо пакети на підвіконня, ближче до світла, і вже за три дні з'явиться перше пір'я.

Відзначимо, що цибуля дуже любить світло, але не любить тепло, тому його потрібно тримати подалі від кухонної плити та батарей опалення, що працюють. Полив краще проводити теплою водою у першій половині дня.

Можна також вирощувати цибулю у ґрунті. Для цього стане в нагоді звичайний квітковий горщик або пластиковий контейнер. Щоправда, висоту потрібно вибирати із запасом – корінням цибулі, що росте, повинно вистачати харчування. Ще один досить зручний варіант – прозора пластикова кришка від торта.

У днище ємності зробіть отвори для стоку зайвої води . Підготуйте дренаж, ґрунт (бажано, щоб у складі був гумус) і самі цибулини.

Перед посадкою промиті та очищені цибулини покладіть у теплу воду і сховайте на добу у темне тепле місце .

Поставте ємність на піддон, на дно насипте дренаж шаром 2-3 см, потім заповніть об'єм, що залишився, на дві третини грунтом, ущільніть його і полийте теплою відстояною водою.

Цибулини краще висаджувати впритул один до одного, а потім злегка присипати ґрунтом - так, щоб верхівки злегка виглядали.

Читайте також:

Знижують цукор у крові: названі незвичайні властивості перепелиних яєць

Заберіть пігулки геть: як підручними способами знизити тиск

Можна сплутати з нездужанням: названі симптоми раку, які виявляються лише вранці