Українських громадян попередили, що вже з 1 грудня нарахування субсидій відбуватимуться по-новому. Це говорить про те, що людям, які розраховують на соціальну допомогу у вигляді виплат за комуналку, потрібно оформляти субсидії якнайшвидше .

Відповідну публікацію розмістили на порталі «napensii»

Як відомо, на території України понад 2,5 млн домогосподарств отримують субсидію на оплату комунальних послуг. Важливо зазначити, що середній розмір соціальної допомоги за опалення становить близько 1800 гривень щомісяця. Проте треба знати, що з 1 грудня все може змінитися.

"Комітет ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів" вирушив до соціальної мережі, щоб розповісти українцям про раптові зміни.

Повідомляється, що з 1 грудня 2022 року структурні підрозділи із соцзахисту населення вже не прийматимуть українців за призначенням житлових субсидій. Цим займатиметься Пенсійний Фонд України за екстериторіальним принципом. Це говорить, що документи для призначення субсидії можна буде подати до будь-якого сервісного центру ПФУ. Ці документи українці матимуть змогу подати через Портал «Дія», через посадових осіб центру надання адміністративних послуг, а також через уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної та міської ради відповідного територіального товариства.

Читайте також:

Повне дно: у Росії обіцяють вибачити борги з комуналки тим, хто піде воювати в Україну

Українець збудував унікальний будинок-термос і тепер не платить за комуналку. Фото

В Україні подорожчала комуналка: які цифри будуть у платіжках