Усіх мешканців України попередили, що напередодні приходу зими розпочався сезон грипу. Повідомляється, що на території нашої країни вже був перший спалах серйозного захворювання, що говорить про те, що потрібно убезпечити себе. Українські експерти не стали мовчати та поділилися своїм досвідом, щоб дати кілька цінних порад.

Відповідну інформацію надали на порталі «24tv»

У лабораторії Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України було досліджено 110 зразків, які були взяті у хворих. Як виявилося, 20 із них виявилися з позитивним результатом.

Генеральний директор Центру Львівщини Наталія Тимко-Іванченко, також відома як головна епідеміологіня, звернулася до українців, сказавши: «Ще минулого тижня лікарі почали говорити, що швидкі тести на грип дають позитивні результати. У нас з'явилася можливість перевірити зразки методом ПЛР. Зі 110 проб 40 виявилися позитивними. Виявили віруси грипу типу А».

Також повідомляється, що в Україні розпочалася стадія епідсезону, де ходитиме близько 4, а може й більше, штамів грипу.

Для того, щоб зберегти своє здоров'я, фахівці рекомендують робити вакцини. Людина може купити її собі сама практично в кожній аптеці. Важливо наголосити, що вакцина від грипу має назву «ДжиСіФлю», а її вартість близько 300 гривень.

Читайте також:

Врятує від хвороб: як заготовити сиру калину із медом на зиму. Рецепт

Відома українська актриса розповіла про складну хворобу: бореться вже 8 років

Це просто страшно: донька Анастасії Заворотнюк розкрила правду про хворобу мами