Нещодавно народний синоптик Станіслав Щедрін здивував українців прогнозом погоди на листопад. Так, за його словами, 14-16 листопада на Сході, Півдні та Центрі можливі хуртовини, при цьому сніг може намістити до 20 сантиметрів. А от синоптики Укргідрометцентру говорять українцям про суттєве потепління в останній місяць осені.

Згідно з офіційним прогнозом синоптиків, у вівторок, 8 листопада, у середньому стовпчики термометрів покажуть +7...+12 градусів. При цьому найтепліше буде на Заході - до +12...+14 градусів, а найхолодніше - на Сході, до +7 градусів тепла.

Щодо столиці України, то в Києві очікується вдень до +12 градусів, без опадів.

А от уночі в деяких областях стовпчики термометрів опустяться нижче за нуль. Очікується, що у Харківській, Сумській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській областях буде до -1...-3 градусів нижче за нуль. В решті регіонів нічна температура повітря буде в межах +5...+7 градусів.

У середу, 9 листопада, на сході та північному сході України стовпчики термометрів опустяться до +8...+10 градусів. У центральних областях та на півдні температура підніматиметься до +11...+12 градусів, на півночі синоптики обіцяють до +13 градусів, а на заході до +12...+14 градусів. У Києві погода не зміниться, буде вдень сонячно, до +13 градусів. Нічна температура буде вищою, ніж попередньої доби, але також нижче нуля. Опадів не очікується в жодній області.

До речі, в одному з українських міст у другій половині листопада стовпчики термометрів покажуть ще 18 градусів. Так, таку високу температуру повітря обіцяють на Півдні України. Жителі цього регіону зможуть порадіти сонцю та теплу лише за кілька днів до початку зими.

До +18 градусів повітря прогріється в Одесі, а в Миколаєві – до +17 градусів. Таке тепло обіцяють 17 листопада. Загалом у цих містах буде тепло цілий тиждень. Стовпчики термометрів коливатимуться в межах +11...+16 градусів.

Читайте також:

Пора в'язати шкарпетки та купувати термоустілки: українцям розповіли, якою буде погода до кінця листопада

Нічні морози та денна спека: українцям розповіли, якою буде погода на початку листопада

Заморозить усю Україну: синоптик розповів, чого чекати від погоди