Напевно, є багато людей, які користуються мікрохвильовою піччю для противіння їжі або її розігріву. Однак не всі продукти можна готувати за допомогою даної техніки, оскільки це може сильно зашкодити здоров'ю.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «РБК-Україна»

Ні для кого не секрет, що мікрохвильова піч – необхідний прилад у побуті. З цією річчю можна просто розігріти будь-яку страву і не витрачати зайвого часу. Але є продукти, які категорично не рекомендується поміщати у мікрохвильову піч.

Потрібно повідомити, що овочі, які мають вітаміни В і С втрачають свої корисні властивості при готуванні або розігріванні в мікрохвильовій печі. Також вважається, що продукти в даному приладі можуть втратити близько чверті місткості вітаміну С. Якщо сказати двома словами, то потрібно якомога рідше розігрівати їжу, щоб вона не втрачала свої корисні властивості.

Є багато продуктів, які не можна готувати або гріти в мікрохвильовій печі. Судна відносяться: броколі, часник, гриби, м'ясо та білкові продукти.

Це все можна дуже просто пояснити, оскільки ці продукти мають у своєму складі багато корисних речовин, які буквально пропадають при контакті з мікрохвильовою піччю.

Що стосується м'яса, то в мікрохвильовій печі в ньому підвищується кількість канцерогенів, що згубно впливають на організм.

Читайте також:

Захищає від простатиту: фахівці назвали найкращий напій для чоловічого здоров'я

Чому чорний хліб корисніший для здоров'я, ніж білий: що потрібно знати

Популярні консерви виявились небезпечними для здоров'я: українцям назвали виробника