Класична сирна запіканка:

  • сир – 500 грам;
  • яйця – 4 великих або 5 дрібних;
  • цукор – 150 г;
  • лимонний сік - 10 мл;
  • родзинки 100 грам;
  • манка – 1 ст. л. для обсипання форми;
  • масло – 1 ст. л. для змащування форми;
  • ванілін – 1 пакетик (якщо ванільний цукор – 2 пакетики).

Сир необхідно протерти через сито або гарненько збити блендером. Він повинен стати кремоподібною консистенцією.

Відокремлюємо білки від жовтків. У жовтки додати цукор і ванілін. Жовтки з цукром необхідно розтерти або збити блендером до побіління суміші.

Додати збиті жовтки до сиру. Потім всипати запарені родзинки. Перемішати.

У білки додати сіль і гарненько збити до стійкої піни. Акуратно вмішати ложкою збиті білки в сирну масу. Це слід робити вручну, щоб максимально зберегти пухирці повітря, які зроблять запіканку суфлеподобною.

Маса повинна вийти однорідною й тягучою.

Форму необхідно змастити невеликою кількістю м’якого масла. Обсипати змащену форму манкою. Так запіканка не ​​прилипне до стінок, коли буде випікатися.

Духовка має бути розігріта до 160 градусів.

Накрити запіканку фольгою і відправити у духовку на 30 хвилин. Через цей час зняти фольгу і, не знижуючи температури, випікати запіканку ще 20 хвилин, вона повинна зарум’янитися.

Гарячу запіканку облити рештою масла, наносячи його пензликом. Так скоринка стане м’якою та ароматною.

Після того, як запіканка охолоне, її можна нарізати і подавати.

Особливо смакує цей десерт у поєднанні зі сметаною, медом, згущеним молоком, сиропом або варенням.

Читайте також:

У цю страву можна закохатися: рецепт найніжнішої гарбузової запіканки

Смак із дитинства: як приготувати ніжну сирну запіканку. Рецепт

Побіжіть за добавкою: рецепт найніжнішої запіканки з капусти, картоплі, сиру та перцю