Велика війна між Росією та Україною у самому розпалі. Дев'ятий місяць "друга армія світу" не може підкорити українські села, і третій місяць українські війська успішно проводять контрнаступ на окуповані території України.

Білорусь так чи інакше задіяна у війні. Наразі, крім запусків дронів і ракет, на території картопляндії продовжують розміщувати підрозділи Збройних сил РФ, серед яких більша частина мобілізованих громадян. І серед них спостерігається масовий спалах захворюваності.

Докладніше про це інформує РБК-Україна, посилаючись на ГУР МО України.

Розвідники визначили, що головне завдання цього мобілізованого контингенту – підготовка матеріальної бази та місць розміщення окупаційних військ.

Але самі "чмобики" живуть у жахливих антисанітарних умовах, які не пристосовані для життя, і в основному в польових наметах (а на вулиці як би листопад). Тому зовсім і не переконливо, що серед новобранців фіксується масштабний спалах різних захворювань, переважно хвороб дихальних шляхів – бронхіт, ангіна, пневмонія, загострення астми. Крім того, спалах інфекцій шлунково-кишкового тракту пов'язують з недотриманням елементарних вимог для військових таборів щодо гігієни, якісного харчування та медичного забезпечення.

"Наразі масштаби захворювань такі, що білоруські медики не здатні впоратися з ними. Окупанти змушені терміново відправляти до Білорусі військових та мобілізованих медиків з РФ" , - йдеться у повідомленні ГУР.

Читайте також: