Мешканців України просять менше користуватися інтернетом у зв'язку з непростими обставинами. Популярні українські оператори назвали причину такого повороту подій та зробили заяви.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі "РБК-Україна"

Через те, що Росія за наказом Путіна знищує критичну інфраструктуру України, відбуваються постійні відключення від світла. Це провокує зупинку передачі сигналу, через що зникає зв'язок та інтернет. Для того, щоб знизити навантаження в непрості моменти, українців закликали менше користуватися мобільним інтернетом.

У мобільному операторі Lifecell звернулися до українців і сказали: «Також радимо по можливості зменшити споживання мобільного інтернету без електроенергії, щоб зменшити навантаження на обладнання, а відповідно, і енергоспоживання. Тоді обладнання зможе працювати довше, а люди зможуть у критичних ситуаціях скористатися зв'язком».

Також оператор Vodafone настійно рекомендує мінімізувати споживання трафіку при відключеннях від електропостачання, додавши: «Закликаємо клієнтів по можливості більш економно користуватися мобільним інтернетом, вимикати автозавантаження медіа в месенджерах, встановлювати низьку якість перегляду відео та інше. Зі свого боку, ми вживаємо всіх заходів і використовуємо всі доступні технічні ресурси, щоб забезпечити стабільну роботу інфраструктури».

Читайте також:

Названо райони Києва, де розпочнуться додаткові відключення світла

Три області запровадили суворіші графіки відключення світла. Кого це торкнеться

Попередили офіційно: що потрібно робити під час відключення світла, щоб не згоріла техніка