Чим тільки Росія не робила обстріли по території України. І до всього українці звикли, здивувати нас дуже складно.

Навіть іранські балістичні ракети, з їхньою швидкістю польоту 700 км, не здатні належним чином вплинути на народ або змінити ситуацію на фронті.

Докладніше про ці ракети інформує ТСН, посилаючись на заяву спікера Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната.

На думку Ігната, загроза від таких ракет є, але ця небезпека не є новою. Однак іранські ракети, які "колядує" РФ, є більш небезпечними. Нині українські військові не мають ефективних засобів боротьби проти них.

"Ми зіткнулися з більшою загрозою у перші дні війни, коли балістичні ракети "Іскандер-М" атакували Україну разом із "Точками У". Вони застосовувалися дуже широко по Україні. Проти балістичних ракет, на жаль, немає у нас ефективного захисту. Це балістика "Вона летить фактично із космосу. Летить на великій швидкості вниз. Збивати їх фактично нереально, але протидіяти можна" , - зазначив речник ВР ЗСУ.

Тому Гнат закликає громадян не ігнорувати повітряну тривогу та дотримуватися правил безпеки. Спікер також зазначив, що найкращий спосіб знищити іранські балістичні ракети – впливати на місця запуску. Тому "бавовни" виникатимуть все частіше на території РФ.

Читайте також: